top of page

"Культура добросусідства" набирає обертів


З 3 по 5 листопада 2016 року у м.Ірпінь Київської області відбулася ІV Робоча нарада з питань апробації та впровадження курсу «Культура добросусідства» в навчальних закладах України за участю посла Королівства Норвегії в Україні пана Уле Тер’є Хорпестада. У нараді взяли участь представники 10-ти областей України, де запроваджується курс «Культура добросусідства».

Чернівецьку область представляли представники Інституту післядипломної педагогічної освіти (Одинак М.М., завідувач науково-методичного центру безперервної освіти; Савчук О.С., методист науково-методичного центру безперервної освіти; Унгурян І.К., викладач кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою) та педагогічні працівники навчальних закладів Чернівецької області, в яких запроваджений та апробовується курс «Культура добросусідства».

Протягом наради було презентовано основні результати психолого-педагогічного спостереження, яке проводилося під час апробації курсу в регіонах України, а також представлено регіональними координаторами хід апробації та впровадження програм курсу для різних ланок освіти в 10-ти областях України. Доповідь про запровадження курсу в Чернівецькій області представила Одинак М.М.

Продовжилася нарада у формі обміну досвідом щодо імплементації курсу у навчально-виховний процес педагогами-практиками. Презентацію власних напрацювань представили Бойко Х.А., вчитель трудового навчання Маршинецького НВК Новоселицького району, Козмачук Н.М., вчитель початкових класів Боянської ЗОШ Новоселицького району, Тимчик Т.Д., вчитель початкових класів Чернівецької ЗОШ № 27, Осипчук Л.О., методист ДНЗ № 44 м.Чернівці.

По завершенню наради організатори обмінялись напрацюваннями у вигляді навчальних посібників для регіонів, окреслили плани на майбутнє та основні напрями щодо продовження роботи по впровадженню курсу «Культура добросусідства».


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page